Lösningar för nya upplevelser

Vi tar fram ljud- och bildsystem för de flesta verksamheter. Vare sig det gäller konferensrum, hörsalar eller företagsevent finner vi en lämplig lösning för er.

Enklare och smartare

Idag sker samtal och möten på vitt skilda platser och i olika situationer. Det kan vara distansmöten med uppkopplade deltagare eller utomhusevent inför storskalig publik. Då ställs det allt högre krav på att tekniken ska fungera och vara funktionell. Dessutom bör den vara enkel att hantera och inte vara ett hinder. Användaren ska styra tekniken och inte tvärtom.

Utifrån era behov skapar vi små och stora ljud- och bildsystem som passar exempelvis mötesrummet eller presentationstillfället.

Urval av de produkter och tjänster vi erbjuder

Högtalare och mikrofoner
Interaktiva skärmar
Projektorer
Styrsystem
Uthyrning av ljud- och bildsystem
Videoväggar

Bättre ljud får Boråsare att svettas!

Referens Friskis&Svettis

Musiken är viktig för att skapa en skön känsla för motionärerna på Friskis&Svettis. I anläggningarna i Friskishuset och på Simonsland har Leveriq (fd Kontorsutrustning) installerat ljudutrustning i totalt 14 träningslokaler. Nedan kan du läsa vad Karin Danehammar på Friskis&Svettis säger om samarbetet.

Vad var viktigt för er när ni installerade nytt ljud?

Kvalité är det viktigaste för oss. Dels att det är bra ljud men också att det fungerar enkelt och smidigt. Det är inga tekniker som jobbar här, utan vanliga människor som ska hålla träningspass. Ett krav var att det ska vara enkelt att få igång musiken.

En instruktör kopplar in ett USB-minne, sen kommer nästa och vill spela från mobilen och sist en som vill spela från cd-skiva. Det spelar ingen roll var man spelar från – det är bara att vrida på en ratt och trycka på play. Vill man sedan koppla på headset gör man det med ett knapptryck.

”Vi berättade om våra önskemål och sedan skötte han i princip resten”.

Hur gick det till när nytt ljud installerades?

När vi byggde den nya anläggningen i Simonsland kopplade vi in vår kontaktperson Tobbe tidigt i processen. Vi berättade om våra önskemål och sedan skötte han i princip resten. Att kunna spela musik och prata med motionärerna är en förutsättning för att vi ska kunna genomföra våra träningspass. Därför är det viktigt med riktigt bra ljud i alla träningslokaler. Han tog fram ett förslag på ljudsystem och en offert. När offerten var godkänd tittade Tobbe på planritningar och markerade var kablar skulle dras. Och några veckor senare var allt installerat och klart.

Och vad installerades?

Ljudutrustning i alla träningslokaler och gym som hanteras i respektive utrymme. Sedan installerades högtalare i omklädningsrummen och dessa styr vi med en panel i receptionen. De har också gjort en speciallösning i en träningslokal som gör att vi kan ha två olika typer av musik igång samtidigt utan att det upplevs som störigt.

Vad är det bästa med samarbetet?

Jag vet att jag får bra kvalité om vi anlitar Leveriq. Och visst händer det grejer, nu sist var det headsetet som gått sönder. Men då ringer vi bara Tobbe så kommer han och fixar det eller så skickar han någon annan. Det känns tryggt.

Smart konferensteknik gör mötena roligare

Referens Järngrinden

När fastighetsutvecklarna Järngrinden flyttade till nytt kontor lät de Leveriq ta ett helhetsgrepp kring mötestekniken både när det kom till utseende och funktion. Pär Thureson, ekonomichef på Järngrinden berättar om smarta skärmar, dynamiska möten och lätthanterlig uppkoppling.

Ni har nu toppmodern mötesteknik, men hur jobbade ni tidigare?

Tidigare var vi väldigt analoga, det var papper och penna som gällde. Detaljplaner visades i fysisk form och när vi hade möten skrev vi på en whiteboardtavla som man sedan fick fota av. Skulle vi kika på digitala dokument så gjorde vi det direkt i laptopen. Det funkade men när vi byggde nytt kontor ville vi även tänka smart med tekniken och hur vi kan jobba mer effektivt.

Och då tog ni kontakt med Leveriq (fd Kontorsutrustning)?

Ja vi, hade möten i tidigt skede där vi gick igenom hur vi arbetade och vilka typer av dokument vi behöver kunna visa. Vi efterfrågade en ljud- och bildlösning där vi enkelt och trådlöst kan dela dokument – oavsett om du sitter på Mac eller PC. Vi sökte smarta funktioner, som till exempel att mjukvaran själv anpassar sig till rätt skärmstorlek utan att vi behöver göra inställningar. Dessutom ville vi att lösningen skulle vara estetiskt tilltalande och vi ville slippa se sladdar.

Kort efter detta tog Leveriq med oss på en teknikmässa i Göteborg. Där fick vi möta leverantörer, se nya innovationer och testa olika system. Det var absolut en service som vi inte hade förväntat oss. Efter det fick vi offert och förslag på två olika lösningar.

Vad installerades?

De har satt upp fyra skärmar i olika storlekar, konferenstelefon och kamera för videokonferens. Vi valde att gå på paketet med lite högre kvalité. Framförallt för att det skulle passa i vår inredning. Trots att det var stora skärmar så kände vi att det skulle smälta in i och skapa en harmonisk miljö.

Vad är det bästa med den nya lösningen?

Mötena blir mer dynamiska och de är mycket mer inspirerande och roliga. Tidigare satt man lutad över en laptop när man skulle visa grejer. Nu ställer man sig upp går fram och pekar, ritar och skriver kommentarer på touchskärmen och enkelt mailar ut dokumentet till de andra i rummet. Och ska någon annan koppla upp sin dator så gör man det med ett knapptryck.

Vi är väldigt nöjda med hur Leveriq ansvarade för hela leveransen. De tittade på ritningar och planerade för var sladdar skulle dras i byggprocessen. De såg till att håltagningar gjordes på rätt ställen och de dolde sladdar. De har även efter slutförd leverans och installation fortsatt att följa oss. De finns där om något krånglar – eller när vi är redo att lära oss nya funktioner.

Kontakta oss så hjälper vi er

Mikael Bergman

Försäljning

mikael@leveriq.se

033-20 48 68

Hans Backlund

Försäljning

hans@leveriq.se

033-20 48 62

Tobias Persson

Ljudtekniker & Montör

tobias@leveriq.se

0730 - 44 45 86

Samarbetspartners